Bagværk fra bagerier
Inspiration

Københavns Bedste Bagerier

Croissanter, jordbærkager, hvedeknopper, julens småkager, kransekage og mange flere lækkerier er centreret i traditioner, højtider og fejringer. Og med god grund. Det danske bagerhåndværk har en helt speciel status både herhjemme og i resten af verden, hvilket tydeligt giver sig til udtryk i det Københavnske butiks-landskab. De sidste mange år er der sket meget i bager branchen, som på den ene side er blevet hjemsted for mange store kæder, og på den anden også har set en fantastisk udvikling i niche koncepter. Få overblikket over de 19 mest signifikante aktører på markedet og hvad de hver især gør ekstra godt.   


Hart Bageri

Et af de nyere skud på stammen i København er Hart Bageri, der må siges at have gjort indtryk med sine kilometerlange køer efter åbningen. Bageriet er drevet af Richardt Hart, der med sin mangeårige erfaring som bager på Noma må siges at have styr på sit håndværk. Hart Bageri er præget af at have et smalt sortiment af særprægede fortolkninger af klassiske bagværk såsom deres meget populære dobbeltbagte croissant. Selvom Hart Bageri for de færreste passer i hverdags budgettet, er kvaliteten, håndværket og servicen altid i top.


Reinh. van Hauen

Med mere end 145 år på bagen er Reinh. van Hauen Danmarks ældste familieejede bagerkæde. Kæden der består af fem butikker, er i dag drevet af 4. generation, Klavs (Selvom det siges, at hans gamle far ikke helt har givet slip på passionen, og stadig har sin gang i bageriet fra tid til anden). Reinh. van Hauens butikker bærer præg af deres dygtige konditori, og er især kendt for deres jordbærtærte. Deres sortiment er bredt, og det er en af de få bagere hvor du endnu kan få et gammeldags rundstykke eller en brunsviger. 


Juno the Bakery

Endnu en Noma-stjerne står bag et af Østerbros nyere bagerier, Juno the Bakery. Emil & Nina åbnede i 2017 det populære bageri, som hurtigt blev kendt for sine kardemomme snurrer, sine croissanter – og for at have nybagt brød hele dagen. Hos Juno er sortimentet smalt, eksperimenterende og altid med kvalitet i højsædet – og prisen er naturligvis derefter. 


Andersen Bakery

Et bageri man ikke skal glemme, og som nok har den sjoveste historie af dem alle, er Andersen Bakery. De har nemlig solgt dansk wienerbrød helt siden 1948 – i Japan. Ja, det var faktisk først 60 år senere, at den første butik åbnede i Danmark. Andersen Bakery er kendt for deres dygtige konditori – og især deres fastelavnsboller. Et besøg hos dem er ikke alene en fryd for maven, men i særdeleshed også for øjnene. 


Bageriet Brød

Da Brød for nogle år siden åbnede deres butik på Vesterbro, fik de hurtigt fat i Københavnernes hjerter. Med dem blev det rustikke bagværk den nye trends, og deres brød betød pludseligt at alle danske køkkener blev udstyret med surdej. Brød er, som navnet antyder, enormt dygtige til brød. Især deres rugbrød er noget deres kunder med glæde rejser millevidt for at få fingrene i.


Granny’s House

Hvis du elskede din mormors stue, og i det hele taget er indbegrebet af dansk hygge, er Granny’s med garanti noget for dig. Ægteparret Katrine & Rasmus åbnede i 2008 den første af deres fire butikker, som er indrettet med kunst, porcelæn, tæpper og alverdens hyggelige ting. Foruden deres utroligt lækre og traditionelle bagværk, er de eksperter i at mønstre en oplevelse med sjæl.


Brødflov

En bager der også har sat sit præg på København siden 2013 er Brødflov. I Brødflov er det brødet der er i højsædet, men de er bestemt også dygtige til både sandwichs og kager. Hvad de ydermere har gjort sig bemærket på, er deres stærke holdninger. Både hvad det gælder sig råvarer, og emballage. Det er nemlig en bæredygtig bager, som udelukkende bager økologisk. 


Oak Bakery

På Åboulevarden finder du Oak Bakery, som i gamle dage var bedre kendt som H.C. Andersens Konditori. Det er hyggeligt familie bageri som er ejet af Mette & søn. I deres bageri kan du få klassisk morgenbrød, smukt dekorerede kager, og en helt fantastisk kaffe – men hvad de gør endnu bedre, er faktisk speciallavede kager til ethvert arrangement. De er absolut værd at have i baghovedet næste gang der skal fejres en mærkedag.  


Svaneke Brød

Et mindre kendt, men meget bemærkelsesværdigt bageri er Svaneke Brød. De startede med en enkelt butik på Bornholm, og har senere åbnet et bageri på Amager. Og hvad er det så der gør dem helt specielle? Se, de bager udelukkende brød på økologisk mel fra Bornholm. Og det kan smages. Deres rugbrød er eftertragtede langt ud over Amagers grænser.    


Bagerdygtigt

En kæde der med fire nye butikker på blot fire år har gjort sig bemærket i bybilledet er Bagerdygtigt. Som navnet afslører går de enormt meget op i økologi, og er især værdsat for deres snaskede studenterbrød. For at det ikke skal være løgn, så serverer de faktisk også en uhørt billig brunch i alle deres butikker – hele dagen. 


Holms Bageri

I 1976 startede familie bageriet Holms’ historie da de åbnede Marstrand på Købmagergade. Siden dengang er der sket ganske meget, og Holm’s er i dag i særdeleshed kendt for deres store flotte butikker i Illum og Frederiksberg Centeret. I Holms er alt lavet fra bunden af opskrifter der er gået i arv gennem generationer. 


Det Rene Brød

En kæde der har gjort sig bemærket de sidste par år er Det Rene Brød. Bagerkæden gør sig i 100% økologi, og er især kendt for sine mange veganske muligheder – både når det kommer til brød og wienerbrød, hvilket gør dem til et af de bagerier i Danmark med den skarpeste holdning til miljø og bæredygtighed. 


Emmerys

Endnu en kæde der går langt tilbage er Emmerys, der åbnede den første butik i 1918 i Århus. I slutningen af 1900’erne fik bageriet en ny ejer, der skabte en af dengang største kæder i Danmark. I dag består Emmerys af XX butikker, og er kendt for at være frontløber på den økologiske bevægelse. 


Buka Bakery

En af de nyere skud på stammen er Buka Bakery på Store Kongensgade, som er kendt for sin rustikke tilgang til bagværket. Deres wienerbrød er mørkbagt, og deres modige varianter er forfriskende det ellers traditionelle bager landskab. 


Bagt Boulangerie

Bagt er en kæde der har spredt sig i gadebilledet de sidste par år. I 2011 åbnede de deres første butik i Hornbæk, og siden da er der sket meget. Der ligger nu 7 butikker fordelt på Nordsjælland og København, som alle er kendt for én ting; Traditionelt fransk bageri. Har du ikke været forbi Bagt Boulangerie og smagt deres Moffebrød, så er det på tide!


Queens Delight

Sebastian er manden bag det nye Eclair-konditori Queens Delight. Queens Delight laver Eclairs i lange baner som det eneste. En kage man må sige, at de mestrer. Eclairs går mange år tilbage, og har i nyere tid været en glemt klassiker. Lige indtil nu. 


Lille Bakery

Et bageri der vakte opsigt ved sin opstart er Lille Bakery, der er beliggende på Refshaleøen. De crowdfundede deres ovn, og kom derefter i gang med et smalt, simpelt og superlækkert sortiment. På Lille Bakery er det råvarerne, og samarbejdet med deres producenter der virkelig sætter standarderne for kvaliteten af deres varer. 


Lagkagehuset

I dagens Danmark kan man dårligt sige “bageri” uden at tænke på Lagkagehuset. I dag består lagkagehuset af mere en 200 butikker fordelt i hele landet, men man skal ikke glemme, at det startede med en enkelt butik på et hjørne af Christianshavn Torv. Lagkagehuset har bemærket sig på, at overføre kvalitet til storproduktion – en udfordring der ellers ikke er så nem endda. 


Meyer’s Bageri

Claus Meyer var manden der skabte surdej trenden i alle landets køkkener, og det er i dag umuligt at tænke surdej, uden at tænke Meyers Bageri. Meyers Bageri har både gjort indtryk på Københavnernes hjerter med deres surdej, og det at de i stor stil introducerede gamle kornsorter som ølandshvede.


Du er muligvis også interesseret i....

Populære Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.